Archiprix debat: Bouwkunde onderwijs onder de loep

08 maart 2012 | 17:00
plaats: BK City, Oostserre
door Marketing & Communicatie

Van 20 februari tot 9 maart kunt u alle landelijke Archiprix kandidaten bewonderen in BK City. Op 8 maart 2012 vindt bovendien een debat over de nominaties en de kwaliteit van het Bouwkunde onderwijs plaats.

Expositie landelijke Archiprix

In februari/maart 2012 presenteert Bouwkunde alle inzendingen van de nationale Archiprix (inclusief de Delftse inzendingen) in de Zuidserre van BK City. De tentoonstelling geeft een goed overzicht van the state of the art van het Nederlandse Bouwkunde onderwijs.

Archiprix debat

De expositie in BK City vormt een mooie aanleiding om eens te kijken hoe het er met de kwaliteit van het onderwijs voor staat en hoe ons onderwijs zich verhoudt ten opzichte van de andere Nederlandse architectuuropleidingen. Op 8 maart 2012 organiseert de Delftse faculteit Bouwkunde daarom een debat over de inzendingen voor de nationale Archiprix. Wat vertellen de Delftse nominaties ons eigenlijk over de kwaliteit van het onderwijs? In hoeverre representeren de Archiprix kandidaten actuele vraagstukken in de Nederlandse architectuuropgave? Hoe verschilt het Delftse onderwijs van dat van andere architectuuropleidingen? Vragen die tijdens het in de toekomst jaarlijks te houden Archiprix debat aan de orde zullen komen. 

Negen inzendingen onder de loep

De negen inzendingen die meedingen naar Archiprix 2012 worden tijdens het debat eerst toegelicht. Diverse docenten en de afgestudeerden zelf komen daarbij aan het woord. Daarnaast worden achtergronden en betekenis van Archiprix en Archiprix

International toegelicht. Karin Laglas opent het debat dat daarna zal worden gemodereerd door Thijs Asselbergs. Alle medewerkers en studenten zijn van harte uitgenodigd het debat bij te wonen.   

Meer informatie

© 2017 TU Delft

Metamenu