Expositie: Maastricht City of Stone

06 maart 2017 - 10 maart 2017
plaats: Oostserre
door Communicatie BK

Werk van de afstudeerstudio Maastricht City of Stone zal worden tentoongesteld in de Oosterre.

Bij dit project heeft de leerstoel Interiors, Buildings, Cities (Eireen Schreurs en Jurjen Zeinstra) samengewerkt met de Maastricht Master of Interior Architecture (Josef Bischofs en Ingeborg Meulendijk). Zestien masterstudenten hebben onderzoek gedaan naar de (historische) toepassing van natuursteen in de architectuur van Maastricht. Van acht case studies zijn gipsmodellen gemaakt (in samenwerking met MIA-studenten). De modellen tonen 1:20 fragmenten van karakteristieke en bijzondere toepassingen van natuursteen in Maastrichtse entreepartijen. Alle modellen zijn gemaakt van een mengsel van gips en het zaagstof van Kunrader steen.