Lancering BNA Onderzoek en boekpresentatie Zakboek Parkeren

02 juni 2010 | 15:30 - 2 juni 2010 | 17:15
plaats: Faculteit Bouwkunde, Berlagezaal
door M&C

Op woensdag 2 juni 2010 vindt de officiële lancering van BNA Onderzoek plaats, met de presentatie van het Zakboek Parkeren voor de Woonomgeving.

BNA Onderzoek is de nieuwe centrale plek binnen de BNA voor studie- en onderzoeksactiviteiten, waarin de studiestichtingen Stawon en Staro zijn overgegaan.

Het Zakboek Parkeren voor de Woonomgeving is tot stand gekomen als een coproductie van de voormalige studiestichting Stawon en de TU Delft. Het boek gaat in op de steeds belangrijker wordende rol van parkeren in woonwijken.

De middag wordt gemodereerd door Dick van Gameren, die het onderzoek voor het Zakboek ook inhoudelijk heeft begeleid. Het onderzoek werd gedaan binnen de vakgroep woningontwerp (door Frederique van Andel).

Programma


15.30-16.00 

Vertoning van speciaal voor deze gelegenheid gemaakte filmcompilatie over parkeren door kunsthistoricus Steven Jacobs, auteur van o.a. ’The Wrong House: The Architecture of Alfred Hitchcock’, en Hilde D’haeyere.

16.00 – 16.15 

Inleiding op het Zakboek Parkeren door Dick van Gameren, hoogleraar woningontwerp. 

16.15 – 16.30 

Bespreking van het Zakboek Parkeren door Bernhard Hulsman, architectuurjournalist NRC Handelsblad.

16.30 – 16.45 

Bespreking van het Zakboek Parkeren door Henk Ovink, directeur Nationale Ruimtelijke Ordening bij VROM. 

16.45 – 17.00 

Gesprek Dick van Gameren, Bernhard Hulsman, Henk Ovink 

17.00 – 17.15 

Uitreiking Zakboek Parkeren voor de Woonomgeving. Dolf Dobbelaar, voorzitter van de studiestichting Stawon bedankt de redactie (Frederique van Andel, Liesbeth Brink en Joost Hovenier). Het boek wordt overhandigd aan Freerk Hoekstra, vice-voorzitter BNA die een korte toespraak houdt over de totstandkoming van de nieuwe tak BNA Onderzoek.
Freerk Hoekstra overhandigt het boek aan Nathalie de Vries, voorzitter programmateam BNA Onderzoek. Nathalie de Vries vertelt over het belang van onderzoek voor de BNA leden en verricht openingshandeling BNA Onderzoek 

17.15 

Borrel en fotopresentatie. 


Aanmelden

 o.v.v. naam en aantal personen via bna-onderzoek@bna.nl 

Meer informatie


 
 
 

 

© 2017 TU Delft

Metamenu