Symposium ‘Citizens making city’

10 mei 2012 | 15:00
plaats: BK City, Berlagezalen
door Marketing & Communicatie

Wat is de meerwaarde van zelfbouw en (collectief) particulier opdrachtgeverschap voor de stad?

Op 10 mei 2012 organiseren de TU Delft praktijkleerstoel Gebiedsontwikkeling en Bouwkunde studievereniging Polis een minisymposium ‘Citizens making city’. Met speciale aandacht voor kazerneterrein Tübingen en Almere Oosterwold.

Gaan bewoners voortaan zelf de stad maken? Welke bijdrage levert zelfbouw aan de huidige stagnatie van de woningmarkt? Hoe ga je als overheid, corporatie, ontwerper en ontwikkelaar om met particulier en collectief particulier opdrachtgeverschap? Wat is de meerwaarde van particuliere initiatieven voor de stad en benut Nederland wel genoeg mogelijkheden op dit gebied?

Een aantal gerenommeerde sprekers gaan in op hun ervaring met bewoners die hun eigen stad maken.

  • Professor Leonhard Schenk vertelt over zijn gerealiseerde plan voor het voormalige kazerneterrein in Tübingen. Menig wethouder uit Nederland is hier al op excursie geweest om te zien hoe je met particulieren en collectieven (PO en CPO) een aantrekkelijk stuk stad maakt.
  • Mick van Gemert van MVRDV licht de plannen voor Almere Oosterwold toe. Een actueel en ambitieus plan om bewoners door middel van participatieve en adaptieve stedenbouw hun eigen wijk te laten inrichten.
  • Jaap van den Bout (Palmbout Urban Landscapes) zal ingaan op de lessen uit Duitsland en Almere en de bruikbaarheid van de getoonde concepten voor de Nederlandse situatie.

Meer informatie

Na de lezingen is er ruimte voor vragen en discussie. Voertaal is Engels.
Deelname is gratis en inschrijven kan per mail.

 

© 2017 TU Delft

Metamenu