Hoogleraar Wouter Vanstiphout benoemd tot lid Raad voor de leefomgeving en infrastructuur

18 juli 2012 door Webredactie-BK

TU Delft Bouwkunde hoogleraar Design as Politics Wouter Vanstiphout is benoemd tot lid van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur. Onder voorzitterschap van Mr. H.M. Meijdam zal de raad zich buigen over de duurzame ontwikkeling van de Nederlandse leefomgeving en infrastructuur.

Raad voor de leefomgeving en infrastructuur

Op 13 juli 2012 is de samenstelling van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) bekend gemaakt. De raad zal maatschappelijke vraagstukken behandelen van ruimtelijke inrichting en economie, wonen, milieu, voedsel en grondstoffen, natuur, landbouw, mobiliteit en veiligheid. De raad is een samenvoeging van de VROM-raad, de Raad voor Verkeer en Waterstaat, de Raad voor het Landelijk Gebied en de Adviesraad Gevaarlijke Stoffen. Naast Wouter Vanstiphout zullen de volgende leden plaatsnemen in de Raad: Mr. H.M. Meijdam (voorzitter), A.M.A. van Ardenne-van der Hoeven, Ir. M. Demmers, E.H. Dykstra, L. J. P. M. Frissen, Ir. J.J. de Graeff, Prof. dr. P. Hooimeijer, Prof. mr. N.S.J. Koeman, Ir. M. van Lier Lels, Prof. dr. ir. G. Meesteren Dr. J.C. (Co) Verdaas.

Wouter Vanstiphout

Wouter Vanstiphout is in 1991 afgestudeerd in Kunst- en Architectuurgeschiedenis en Archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij vormt samen met Ewout Dorman, Annuska Pronkhorst, Michelle Provoost, Simone Rots en Cassandra Wilkins het onderzoekscollectief Crimson Architectural Historians. Crimson ontwerpt en onderzoekt de stad, schrijft teksten en boeken over de stad, maakt tentoonstellingen en kunstprojecten, geeft les, schrijft beleid en adviseert over de stad. Vanstiphout geeft lezingen en vervult gastdocentschappen aan diverse onderwijsinstituten in binnen- en buitenland. Sinds 2009 is hij hoogleraar Design as Politics aan de faculteit Bouwkunde TU Delft.