Studenten maken expositie over De Ploeg Bergeijk

05 april 2012 door Marketing & Communicatie

Master studenten van de faculteit Bouwkunde TU Delft hebben een expositie gemaakt over mogelijke herbestemming van een door Gerrit Rietveld ontworpen fabriek in Bergeijk.

De expositie ‘Interventie De Ploeg Bergeijk’ is van 7 t/m 27 mei 2012 te zien in de fabriek in Bergeijk.

7 t/m 27 mei 2012 I 13.00 – 17.00
Riethovensedijk 20 I Bergeijk

Herbestemming van de fabriek De Ploeg

Master studenten (MSc1 RMIT, master track Architecture) hebben scenario’s voor herbestemming ontwikkeld voor de door Gerrit Rietveld ontworpen fabriek ‘De Ploeg’ in Bergeijk. De verschillende toekomstvisies op de fabriek zijn verzameld in de expositie ‘Interventie De Ploeg Bergeijck’. De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door de faculteit Bouwkunde TU Delft, Stichting Rietveld & Ruys en Wooninc.

Rietveld expertise

Studenten worden bij de ontwikkeling van hun herbestemming scenario’s begeleid door docenten en onderzoekers van de sectie RMIT van de faculteit Bouwkunde TU Delft. Drie medewerkers van deze sectie hebben veel onderzoek gedaan naar het werk van Gerrit Rietveld. Dr. Marie-Thérèse van Thoor, Dr. Ir. Hielkje Zijlstra en Prof.dr. Marieke Kuipers kennen het architectonisch werk van Rietveld goed en hebben bijvoorbeeld ook een bijdrage geleverd aan de publicatie ‘Rietvelds Universum’ uit 2010.

RMIT onderwijs: herbestemming

De sectie RMIT biedt in het eerste semester van de master track Architecture van de master opleiding ‘Architecture, Urbanism and Building Sciences’ een ontwerpoefening aan die focust op herbestemming van gebouwen. Studenten dienen elk jaar een nieuwe functie te bedenken voor een leegstaand pand, in veel gevallen een fabriek.